Marion Walker

Marion Walker, utdannet ved Norges musikkhøgskole og Musikkonservatoriet i Genève, er alternerende solo-oboist i Kristiansand Symfoniorkester, tidligere ansatt i Malaysian Philharmonic Orchestra og har spilt med alle de profesjonelle orkestrene i Norge i tillegg til orkestre i Sverige, Australia og Sveits.  

I 2008 innførte Walker som den første i Skandinavia spesielle barne-oboer som gjør det mulig for barn å spille obo. Hun holdt en periode årlige lærerkurs for oboister og fagottister, og siden den gang er det kommet i gang undervisning for barn på fagott og obo ved kulturskoler i alle landets større byer.

Etter mange år som observerende mor til 3 «suzukibarn» og ca hundre suzukikurs ble Walker oppfordret til å utvikle Suzuki for obo. Hun har tatt nivå 1 Suzuki lærerutdanning hos trompetist Ann-Marie Sundberg og cellist Haukur  Hannesson og har utarbeidet en mulig prototype for oboens suzukibok 1. Denne er inne i en prosess som etter mange runder med godkjenning og peer review forhåpentlig vil gi oss Suzukimetode for obo. 

MArion har vært solist med SSO, KSO, KORK og diverse amatørorkestre, fått flere verk komponert til seg, medvirket på plateinnspillinger, mottatt en rekke stipender og priser. 

Som instruktør og lærer har Walker jobbet med unge blåsere i over 20 år i korps, kulturskoler, talentgrupper ved Barratt Dues Musikkinstitutt, og sommerleirer over hele landet.