2. brev fra Geilo sommer 2020

Norsk Suzukiforbunds nasjonale sommerkurs 19/20. – 23. juni 2020

Dr. Holms hotell, Geilo

Informasjonsbrev nr. 2

Årets sommerkurs nærmer seg og sommerkurskomitéen gleder seg veldig til kursstart!  Mye av innholdet i kurset vil bli som tidligere år og noe vil bli litt annerledes i disse Covid-19 tider. 

Vi må forholde oss til smittevernsregler som hyppig håndvask, hostehygiene og etterstrebe å holde avstand til hverandre.  Dette er noe alle barn er vant med, og gode på. Syke bes holde seg hjemme. De som blir syke på kurset må holde seg på rommet sitt på hotellet og varsle kursledelsen.  Hotellet og sommerkurskomiteen samarbeider godt og vi vil ha to personer som er ansvarlig for smittevern i ledelsesgruppen og hotellet vil ha en tilsvarende person.  I tillegg vil vi i år ha egen huslege på hotellet.  Vi har kontakt med kommunelegen/smittevernsansvarlig i Hol kommune og han er positiv til vårt kurs.  Vi har også et tett samarbeid med De Unges Orkesterforbund.  De støtter oss og anbefaler at vi arrangerer kurs etter gjeldende retningslinjer.

Nedenfor er det en del å lese, men viktig å få med seg slik at kurset blir vellykket for dere.

Alle skal på dette tidspunkt ha fått plass, både på kurset, og i hotellrom for de som ønsket det. Det er samlet en del erfaringer fra de seks kursene vi har hatt på Geilo tidligere år. Mot slutten av årets kurs vil dere bli bedt om å fylle ut et evalueringsskjema. Det er fint om deltagende barn/ungdom også fyller ut evalueringsskjema med sine egne refleksjoner.

ANKOMST/ KURS START/ AVSLUTNING

Ved ankomst vil dere få en mappe som inneholder timeplan, grupper og evalueringsskjema. Kurset starter med informasjonsmøte for alle kl.13.30 på lørdag i hotellets konferanseavdeling i salen Gullvåg. Her vil også lærere og kursledelse presenteres. Undervisningen starter umiddelbart etter informasjonsmøtet. Selv om det daglig vil bli holdt korte informasjonsmøter, gir dette første møtet viktig informasjon til hjelp under kurset.

Viderekommende deltakere med nivå bok 4+ har fått tilbud om kursoppstart allerede fra fredag ettermiddag, med oppstart kl. 18.00. Disse vil få informasjon fredag kveld.

Avslutningskonserten begynner kl. 15 på tirsdag 25. juni i Geilo Kuturkyrkje og varer i 1- 1,5 timer.

GRUPPESAMMENSETNING OG TIMEPLAN

Selve timeplanen og oversikten over gruppene er under bearbeidelse. Som tidligere år prøver vi i enkelte timer å slå sammen grupper både med de som er eldre, og med de som er yngre. Hensikten med dette er å la barna både strekke seg etter noen som er kommet lengre i bøkene, og andre ganger repetere og utvikle repertoar som de har gjennomgått. Dagene går med til gruppetimer med ulik innhold og forberedelser til konserter, i tillegg til folkemusikk, orkester, kammermusikk og masterclass til de viderekomne. 

KONSERTER

I løpet av kurset vil det være en orkester- og en avslutningskonsert i Geilo kulturkyrkje samt mindre huskonserter inne på hotellet.  Ta gjerne med pene klær og sko til konsertene.  Vi oppfordrer foreldre som vil filme på konsertene om ikke å skygge for andre.

MERKING AV NOTESTATIV, FIOLINKASSER osv.

Alle må ta med eget notestativ og noter (gjerne i mappe) hjemmefra.  Notestativ, noter, fiolinkasser, buer, skulderstøtter osv. må være tydelig og synlig merket med navn og telefonnummer.  

OVERNATTING OG MÅLTIDER

De fleste deltakerne skal bo og spise på Dr. Holms hotell.  Maten på hotellet er meget god og hjemmelaget og vi vil få servert tre daglige måltider pluss et lite fruktmåltid om ettermiddagen. 

E-post vedrørende matallergier, vegetarkost og spesielle dietter sendes direkte til arrangementskomiteen via påmeldingsskjemaet (vi har registrert informasjonen som allerede er sendt) eller til booking@drholms.com i god tid før kursstart. 

For spillende medlemmer som har valgt å bo andre steder enn på hotellet, er lunsj og et fruktmåltid søndag til tirsdag inkludert i kursprisen. 

Foreldre og ikke-spillende søsken som bor andre steder enn på Dr. Holms hotell, men som eventuelt ønsker å spise på hotellet, bestiller og betaler for måltider direkte til hotellet.  Lunsj koster kr. 295 for voksne og kr. 150 for barn.  Middag koster kr. 395 for voksne og kr. 195 for barn.  Prisene gjelder kun for forhåndsbestilte måltider.  Bestilling sendes til booking@drholms.com og merkes med «Norsk Suzukiforbund» – og oppgi navn, antall personer, barn/ voksne, dag, måltidet/-ene dere ønsker å bestille.  Hotellet rommer også en hyggelig Kafé lobby vis a vis resepsjonen med småretter og drikke, og en bar i overetasjen. 

GRILLING

Tradisjonen tro blir det igjen grilling, rømmegrøt og en felles bli-kjent aktivitet utendørs (hvis været er pent, innendørs hvis ikke) på lørdag 20. juni kl. 18.  Alle som bor på hotellet har dette inkludert i prisen.  For deltagere som ikke bor på hotellet koster denne tilstelningen kr. 295/ voksen og kr. 140/ barn.  Hotellet ber om påmelding fra de som ikke bor på hotellet og ønsker å være med, innen torsdag 21. juni. (se bestillingsinformasjon under måltider). Vi anbefaler at alle blir med.  Det er både hyggelig og en fin måte å bli kjent med andre på. 

REISE/ BUSSTRANSPORT

Dr. Holms hotell er nærmeste nabo til Geilo togstasjon. Herfra til hotellet tar det 3 minutter å gå.  Det er rikelig med parkeringsplasser rundt hotellet til dere som kommer med egen bil.  Det er også tilgang til noen få el-bil ladere.  Det vil bli lagt frem en liste i resepsjonen der man kan skrive seg opp dersom det er behov for busstransport til Geilo kulturkyrkje i forbindelse med konsertene som blir spilt tirsdag 25. juni.  Det tar forøvrig 10-15 minutter å gå til kirken fra hotellet og mange har plass i bilene sine.

UTEOMRÅDER

Det ligger en fotballbane og lekeplass på stadion nedenfor hovedveien.  Det tar ca. 10 minutter å gå dit.

SVØMMEBASSENG OG HEIS   

Hotellet har innendørs svømmebasseng.  Bassenget og garderoben er åpen.  Det kan være lurt å ta med badekåpe og dusje på rommet hvis det kommer mange i garderoben samtidig.  Hotellet tillater ikke bading alene for barn under 12 år. NSF har ikke anledning til å ta foreldreansvar og alle barn under 12 år skal ha en voksen tilstede i bassenget. Det er foreldrenes ansvar å vurdere og avtale dette.  Hotellet har også bedt oss om å påpeke at det ikke skal lekes i heisen av hensyn til andre hotellgjester. 

OPPFORDRING OM MOBILFRITT MILJØ

Vi ber om at ingen barn har med seg mobiltelefoner i undervisningstiden, og vi ber om at foreldre bruker mobiltelefoner minimalt mens de lytter til undervisningen.

SALG AV NOTER, MUSIKKBØKER, NOTESTATIV OG REKVISITA TIL INSTRUMENTER

Hornaas Musikk og Norsk Musikkforlag kommer ikke til å ha egne butikker hos oss i år, som de pleier, men de kommer tilbake til oss neste år.  Vi vil ha med oss en begrenset utvalg av Suzukibøker, og andre bøker.  I tillegg til dette vil vi ha med noen notestativer, strenger og litt rekvisita til instrumenter. 

KJØP OG SALG AV INSTRUMENTER

Vi oppfordrer dere som har instrumenter til salgs om å ta med disse til Geilo.  Vi kommer til å ha en vegg til notiser med kjøp og salg av instrumenter.  Ta med en plakat eller lapp som kan henges på veggen, gjerne med bilde og litt informasjon om instrumentet, pris og kontaktinformasjon.

ØNSKER DERE NOEN EKSTRA NETTER PÅ DR HOLMS FRA TIRSDAG 23.06?

Dr Holms Hotell kan tilby dobbeltrom inkludert frokost for kr. 1250. For barn over 4 år kr. 450 i ekstraseng.  Bestilling sendes til booking@drholms.com. Man kan også ringe tlf. 32095700.

TAKK FOR STØTTE

Vi takker Norsk Musikkråd, UNOF for støtte til kurset!

VELKOMMEN!

For kurskomitéen,

Elizabeth, Anna, Vegar, Ingrid, Anne Sofie og Mette  

Kurset arrangeres i samarbeid med Suzukifiolinistene i Oslo