Suzukifiolinistene og Camerata Laranjeiras

Suzukifiolinistene fra Oslo har spilt med Camerata Laranjeiras fra Rio de Janeiro, Brasil og Oslo Strings i Voksen kirke den 6. mai.  Konserten var utrolig spennende og givende for både Suzukifiolinistene og Camerata Laranjeiras. Konserten ble innledet med nydelig folkemusikk av Vegar Vårdal. Suzukifiolinistene spilte tradisjonell norsk folkemusikk og nyere populær musikk. Camerata Laranjeiras spilte fengende brasilianske rytmer, popmusikk som de har arrangert selv, blant annet fra a-ha, og vakker musikk fra kjente norske komponister. Suzukifiolinistenes dyktige pianist Ulf Nilsen akkompagnerte begge gruppene, også deres felles numre: Bruremarsj fra Vågå og Aguas de Marco.  Suzukifiolinistene har 30 års jubileum i år og dirigenten Anne-Berit Halvorsen har gjort en fantastisk jobb med å lede gruppen i alle disse årene!
Camerata Laranjeiras er et ungdomsorkester med base i Rio de Janeiro, Brasil. Det ble startet i 2013 av Karolin Rosalie Broosch (Tyskland), Tiago Cosmo da Silva (Brasil) og Kaja Fjellberg Pettersen (Norge). Orkesteret er i utgangspunktet et sosialprosjekt, som ønsker å bringe barn og unge sammen uavhengig av deres bakgrunn. Prosjektet har i stor grad lykkes i å integrere alle lag til et felles samlingssted, hvor alle medlemmene tar ansvar for hverandre og fellesskapet. Aldersspennet er stort, den yngste i orkesteret er 13 og den eldste 25. Til tross for ulike aldre fungerer samspillet mellom medlemmene ypperlig – og de eldste inspirerer de yngste til å følge sin musikalske drøm og går foran som motiverende mentorer og forbilder.  
Her er en video med Camerata: https://vimeo.com/217289886.
 
Camerata Laranjeiras er i Norge fra  4.-20.mai.  Oslo Strings har endelig fått hjulpet dem til få oppfylt deres største drøm, å reise til Norge og spille konserter.  15 musikere får komme og oppleve den norske kulturen og møte mennesker som kan bidra til å støtte deres vei videre i livet.  Orkesteret vil gi uforglemmelige konsertopplevels
er tilbake til det norske samfunn, og denne perioden vil skape livslange minner og spor for alle involverte. Det at nordmenn kan oppleve å møte unge mennesker som har jobbet seg opp fra så og si ingenting og med svært få midler er svært berikende. En slik utveksling kan motivere enhver til å se sitt eget liv i et større perspektiv og til å forstå hvor heldig man er som bor i et så velfungerende land som Norge.  I perioden de er her har vi arrangert ulike samarbeid, blant annet med Norges musikkhøgskole sitt talentutviklingsprogram, TUP. Sammen skal disse skal vi ha seminarer og konserter, og det blir utveksling av både musikk og tankesett som kan videreutvikle begge parter ytterligere. De skal spille i Bredtveit fengsel på 17.mai, slik at Camerata kan gi noe tilbake til de som trenger det mest i det norske samfunnet.
Den 15.mai arrangerer Oslo Strings en stor støttekonsert i Kulturkirken Jakob, med en rekke profilerte norske artister med oss på laget.
Mvh
Mette Mesna